Skolehjem

På Marie Grubbe Skolen er skolehjemmet delt op i to afdelinger. Et botilbud (Alslevvej) med tilknyttet personale og mulighed for fast individuel støtte/kontaktpædagoger, fælleskantine, mindre levegrupper med køkken og i direkte forlængelse af værksteder og undervisningslokaler, samt et bofællesskab (Vestervang) i 4 rækkehuse ca. 700 m fra selve skolen, hvor personalet der er tilknyttet 2 kontaktpædagoger i hvert hus.

Skolehjemmet på Alslevvej
På Alslevvej er botræning implementeret i elevernes dagligdag ud fra deres egen formåen og udvikling.

Hovedformålet er at styrke elevernes kompetencer i forhold til at kunne bo i egen bolig.
Eleverne modtager intensiv undervisning og træning i at bo i et bofællesskab. Der bliver bl.a. arbejdet med:

At finde ud af hvem man skal bo sammen med, hvis man skal flytte til skolehjemmets bofællesskab senere.

At aftale spilleregler for samværet i et bofællesskab.

At planlægge og fordele de pligter og arbejdsopgaver der er i et bofællesskab.

En typisk dag på skolehjemmet på Alslevvej ser således ud:

• Kl. 7:00 vækkes alle elever, ordner morgentoilette og får tøj på.
  • Omkring 07.45 spiser alle elever og personale morgenmad sammen. Eleverne skiftes til at hjælpe med at tilberede morgenmaden hver dag.
  • Efter morgenmad ryddes der op. Dette hjælper eleverne ligeledes med.
  • Kl. 9.00 – 14.10 modtager eleverne undervisning som beskrevet under STU på Marie Grubbe Skolen.
  • Når undervisningen er færdig kl. 14.10, har eleverne en eftermiddagspause, hvor der typisk bliver serveret frugt, kiks eller hjemmebag sammen med forskelligt at drikke.
  • I en time fra 14:00 til 15:00 kan eleverne opholde sig på deres værelse – slappe af, snakke med kammeraterne eller spille nogle spil.
  • Omkring kl. 15:00 starter eftermiddagens program, der - alt efter ugedag - kan være ridning, svømning eller andre fritidsbeskæftigelser.
  • Kl. 18:00 spises der aftensmad og efter aftensmaden er der tid til at hygge med kammeraterne, se fjernsyn, spille Playstation eller andre spil inden sengetid omkring kl. 22:00

Der tilbydes motoriske og sansestyrkende aktiviteter fx ridning. Dette foregår på Stubbekøbing rideskole, der ligger ca. 5 km fra skolen.

Eleverne køres til og fra ridning af skolens personale, men det er rideskolens uddannede personale, der forestår den konkrete rideundervisning.

Vil du læse mere om Stubbekøbing Rideskole kan du komme ind på deres hjemmeside ved at følge dette link: http://www.stubbekøbingrideklub.dk

Der er svømning i fritidsdelen med kontaktpædagogerne, og sansestimuli i snozelhuset (som er et multisensorisk sansehus for borgere, der er fysisk eller psykisk begrænsede i deres aktivitetsmuligheder) med underviserne.

Vestervang
Efter uddannelsens 1. år kan eleverne flytte ud til Vestervang, som er nogle mindre rækkehuse i udkanten af Stubbekøbing. Her bor eleverne i små bofællesskaber med 3-4 beboere i hvert hus.

En typisk dag på Vestervang:

• Kl. 7:00 står eleverne op enten på egen hånd eller bliver hjulpet med morgenvækning alt efter den enkeltes personlige formåen. Personalet hjælper og fører opsyn med, at alle bliver klædt på efter årstiden, spiser morgenmad, børster tænder og alle de andre dagligdags gøremål, der er, når man bor i sit eget hjem.
  • Kl. 08.30 – 08.45 tager eleverne ind til skolen. Nogle går, mens de der er trafiksikre cykler. Herefter følger eleverne dagens undervisning på samme måde som de, der bor på Alslevvej.
  • Når skolen er færdig klokken 14.10, tager alle eleverne hjem igen og deltager i eftermiddagsaktiviteter, sørger for indkøb, gør klar til at lave aftensmad eller besøger måske en ven.
  • Det er op til hvert bofællesskab at bestemme, hvad der skal spises til aftensmad, hvem der skal vaske op osv.
  • Elevernes sengetid er omkring klokken 22.